Begeleiding en advies

Diensten

We begeleiden u bij alle boekhoudkundige en fiscale formaliteiten die een onderneming vandaag moet nakomen. U kan steeds rekenen op een persoonlijke aanpak en advies op maat van uw bedrijf.

ADVIES VOOR STARTERS

Wij helpen u bij de opstart als zelfstandig ondernemer. Van uw inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen en de activatie van uw btw-nummer tot de keuze van een sociale verzekering. Onze specialisten staan klaar om uw financieel plan en business plan uit te werken of onder de loep te nemen. Zo bent u zeker van een vlekkeloze opstart.

Meer advies voor starters ›

ACCOUNTANCY

Omwille van een verregaande regelgeving is het geen evidentie om een correcte boekhouding te voeren. Fiduciaire Ten Hove heeft de juiste expertise in huis. U kunt een beroep doen op ons kantoor voor zowel de dagdagelijkse verwerking van boekhoudkundige stukken als specifieke accountancy-opdrachten.

Meer over accountancy ›

FISCALITEIT

De toenemende belastingdruk betekent vandaag een uitdaging voor elke ondernemer. Om hieraan het hoofd te bieden, hebt u nood aan fiscaal advies. Bij Fiduciaire Ten Hove is uw accountant een specialist die raad weet. Daarnaast brengen wij uw aangifte van vennootschapsbelasting, personenbelasting en andere verplichtingen in orde.

Meer over fiscaliteit ›

FINANCIËLE PLANNING

Bij het uitbouwen van een eigen zaak is een financieel plan onmisbaar. Het maakt deel uit van het business plan en onderzoekt de financiële haalbaarheid van uw ideeën als ondernemer. Ons boekhoudkantoor begeleidt u bij het uitwerken, opvolgen en (eventueel) aanpassen van dit financieel plan.

Meer over financiële planning ›

JURIDISCH ADVIES

Als ondernemer begeeft u zich binnen een wettelijk kader waarvan u onmogelijk alles kan weten. Met een juridisch adviseur aan uw zijde bent u zeker dat u steeds in regel met de wet handelt. Van vennootschapsrecht, arbeidswetgeving en contractrecht tot fiscaal recht. Ons kantoor heeft de juridische expertise en connecties in huis.

Meer over juridisch advies ›

DIGITALISERING

Digitalisering is overal. Wie zaken doet, voelt ergens aan dat die trein niet te missen is. Niet alleen omdat u er klanten en leveranciers beter mee kan bedienen, maar ook omdat u er zelf heel wat voordeel uit kan halen. Omdat we dat bij Fiduciaire Ten Hove goed beseffen, zijn ook wij op de trein van de digitalisering gesprongen.

Meer over digitalisering ›

Advies zaak opstarten

Wij maken u wegwijs in de boekhoudkundige en fiscale verplichtingen die komen kijken bij de oprichting.

Bemiddeling bij verkoop

Gaat u op zoek naar een nieuwe eigenaar voor uw zaak, dan bemiddelen wij namens u met de toekomstige overnemer.

Herstructurering

Moet uw onderneming onder druk van een gewijzigd klimaat een andere weg inslaan, dan staan wij u hierin bij.

Vermogensplanning

U kijkt vooruit en denkt nu reeds na over vermogensplanning? Een verstandige keuze. Wij adviseren u graag.

Investeringen

Wanneer u uw activiteiten wenst uit te breiden voeren wij vooraf investeringsanalyses en haalbaarheidsstudies uit.

Ontbindingen

Als u zich hebt voorgenomen om uw onderneming stop te zetten, bekijken wij samen met u de te nemen stappen.

Geïnteresseerd in onze diensten?

We begeleiden u bij alle fiscale formaliteiten die een onderneming vandaag de dag moet nakomen.

Kennis & advies

Met de fiets naar het werk: gezond én fiscaal voordelig

Als werkgever kunt u een vergoeding geven aan werknemers die met de fiets naar het werk komen. Tenzij het vastgelegd is in een CAO van uw sector, bent u evenwel niet verplicht om deze vergoeding toe te kennen. Al zijn er wel duidelijke voordelen voor werkgevers.
Meer over Met de fiets naar het werk: gezond én fiscaal voordelig

Cash for Car: wat verandert er voor u?

De regering heeft beslist: vanaf volgend jaar kan een werknemer die een bedrijfswagen heeft, die omruilen voor een vergoeding die onder dezelfde fiscale regels valt. Het principe ‘Cash for car’ lag al langer op tafel, maar werd eind juni goedgekeurd. Wat betekent zo’n mobiliteitsbudget precies voor u? Wij verduidelijken de nieuwe regelgeving voor u.
Meer over Cash for Car: wat verandert er voor u?

Het businessplan: is uw idee een haalbare kaart?

Elke potentieel bloeiende onderneming vertrekt van een ondernemingsplan of businessplan. Het helpt u niet alleen om te bepalen waar u naartoe wilt, maar ook om concreet te maken hoe u dat zal doen.
Meer over Het businessplan: is uw idee een haalbare kaart?