Wat zijn de voordelen van Tax-on-Web?

Steeds meer particulieren en zelfstandig ondernemers kiezen ervoor om hun belastingaangifte in te dienen via Tax-on-Web. Dat is geen verrassing vermits deze elektronische weg heel wat voordelen biedt. Wij zetten voor u de belangrijkste verschillen op een rijtje.

 

U krijgt meer tijd om uw aangifte in te dienen

Wie kiest voor de elektronische weg, krijgt een halve maand langer de tijd om zijn belastingaangifte in te dienen. De papieren aangifte moet uiterlijk op 29 juni worden ingediend. Wie kiest voor Tax-on-Web heeft tot 13 juli de tijd. Kiest u als zelfstandig ondernemer voor een mandataris, namelijk uw accountant, dan heeft u zelfs tot 26 oktober de tijd.

Uw belastingaangifte is reeds grotendeels ingevuld

De fiscus is zo vriendelijk uw aangifte reeds in grote mate voor u in te vullen. Het gaat intussen om zo’n 320 codes. In sommige gevallen zal zelfs het complexe luik over de woonlening al zijn ingevuld. Dat is voor heel wat Belgen een opluchting.

U kunt makkelijk bewijsstukken toevoegen

Het is geen verplichting, maar in sommige gevallen is het zinvol om gescande bewijsstukken toe te voegen. Dat kunnen bijvoorbeeld documenten zijn die giften of de aankoop van dienstencheques bewijzen. Wie bewijsstukken toevoegt, verkleint de kans op bijkomende vragen van de fiscus nadien. De verwerking van uw aangifte zal zo vlotter kunnen verlopen.

U vindt via Tax-on-Web bepaalde documenten terug

Stel dat u een bepaald document of bewijsstuk nog niet heeft ontvangen. In dat geval kunt u in Tax-on-Web kijken om te zien of het daar te vinden is. De kans bestaat immers dat het bij de fiscus wel goed binnengekomen is. Het is dan al opgenomen in uw aangifte. U hoeft er zich verder geen zorgen meer over te maken.  

Uw aangiften worden online bijgehouden

Bent u op zoek naar uw aangifte van vorig jaar? Tax-on-Web houdt al uw elektronisch ingediende belastingaangiften bij. U kunt ze makkelijk raadplegen.

Heeft u vragen over Tax-on-Web of het invullen van uw aangifte? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons kantoor. Fiduciaire Ten Hove helpt u graag verder.