Begeleiding en advies

Diensten

We begeleiden u bij alle boekhoudkundige en fiscale formaliteiten die een onderneming vandaag moet nakomen. U kan steeds rekenen op een persoonlijke aanpak en advies op maat van uw bedrijf.

ADVIES VOOR STARTERS

Wij helpen u bij de opstart als zelfstandig ondernemer. Van uw inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen en de activatie van uw btw-nummer tot de keuze van een sociale verzekering. Onze specialisten staan klaar om uw financieel plan en business plan uit te werken of onder de loep te nemen. Zo bent u zeker van een vlekkeloze opstart.

Meer advies voor starters ›

ACCOUNTANCY

Omwille van een verregaande regelgeving is het geen evidentie om een correcte boekhouding te voeren. Fiduciaire Ten Hove heeft de juiste expertise in huis. U kunt een beroep doen op ons kantoor voor zowel de dagdagelijkse verwerking van boekhoudkundige stukken als specifieke accountancy-opdrachten.

Meer over accountancy ›

FISCALITEIT

De toenemende belastingdruk betekent vandaag een uitdaging voor elke ondernemer. Om hieraan het hoofd te bieden, hebt u nood aan fiscaal advies. Bij Fiduciaire Ten Hove is uw accountant een specialist die raad weet. Daarnaast brengen wij uw aangifte van vennootschapsbelasting, personenbelasting en andere verplichtingen in orde.

Meer over fiscaliteit ›

FINANCIËLE PLANNING

Bij het uitbouwen van een eigen zaak is een financieel plan onmisbaar. Het maakt deel uit van het business plan en onderzoekt de financiële haalbaarheid van uw ideeën als ondernemer. Ons boekhoudkantoor begeleidt u bij het uitwerken, opvolgen en (eventueel) aanpassen van dit financieel plan.

Meer over financiële planning ›

JURIDISCH ADVIES

Als ondernemer begeeft u zich binnen een wettelijk kader waarvan u onmogelijk alles kan weten. Met een juridisch adviseur aan uw zijde bent u zeker dat u steeds in regel met de wet handelt. Van vennootschapsrecht, arbeidswetgeving en contractrecht tot fiscaal recht. Ons kantoor heeft de juridische expertise en connecties in huis.

Meer over juridisch advies ›

DIGITALISERING

Digitalisering is overal. Wie zaken doet, voelt ergens aan dat die trein niet te missen is. Niet alleen omdat u er klanten en leveranciers beter mee kan bedienen, maar ook omdat u er zelf heel wat voordeel uit kan halen. Omdat we dat bij Fiduciaire Ten Hove goed beseffen, zijn ook wij op de trein van de digitalisering gesprongen.

Meer over digitalisering ›

Advies zaak opstarten

Wij maken u wegwijs in de boekhoudkundige en fiscale verplichtingen die komen kijken bij de oprichting.

Bemiddeling bij verkoop

Gaat u op zoek naar een nieuwe eigenaar voor uw zaak, dan bemiddelen wij namens u met de toekomstige overnemer.

Herstructurering

Moet uw onderneming onder druk van een gewijzigd klimaat een andere weg inslaan, dan staan wij u hierin bij.

Vermogensplanning

U kijkt vooruit en denkt nu reeds na over vermogensplanning? Een verstandige keuze. Wij adviseren u graag.

Investeringen

Wanneer u uw activiteiten wenst uit te breiden voeren wij vooraf investeringsanalyses en haalbaarheidsstudies uit.

Ontbindingen

Als u zich hebt voorgenomen om uw onderneming stop te zetten, bekijken wij samen met u de te nemen stappen.

Geïnteresseerd in onze diensten?

We begeleiden u bij alle fiscale formaliteiten die een onderneming vandaag de dag moet nakomen.

Kennis & advies

Versoepeling termijnen aangiftes en intracommunautaire opgaven zomervakantie

De federale overheid versoepelt de termijnen van aangiftes en opgaven voor btw-belastingplichtigen tijdens de zomervakantie. Lees er hier alles over.
Meer over Versoepeling termijnen aangiftes en intracommunautaire opgaven zomervakantie

Dan toch btw-aftrek mogelijk bij verhuur van vastgoed

De vrijstelling van btw op de verhuur van vastgoed in een professionele context wordt herzien. Vanaf 1 oktober kunnen huurder en verhuurder kiezen voor een optionele btw-heffing. Ontdek hier wat de voordelen zijn.
Meer over Dan toch btw-aftrek mogelijk bij verhuur van vastgoed

De discriminatie VAA-belasting op woning ten einde?

Het onderscheid tussen rechtspersonen en natuurlijke personen valt weg bij de berekening van het voordeel van alle aard (VAA) op woningen. Lees er hier meer over.
Meer over De discriminatie VAA-belasting op woning ten einde?