Wat houdt de digitalisering van de accountancywereld in?

In een wereld die steeds meer digitaliseert, kan ook de accountancysector niet achterblijven. Dat brengt voor u als klant een heleboel voordelen met zich mee.

 

Standaardprocessen worden geautomatiseerd

Net zoals vele andere sectoren ondergaat ook de accountancysector een digitale transformatie. Eindeloze technologische mogelijkheden bieden de kans om bepaalde standaardtaken te automatiseren. Het gaat onder meer over het verwerken van boekhoudkundige stukken. Het personeel krijgt daardoor de handen vrij om een meer adviserende en controlerende rol op te nemen, wat vanzelfsprekend in het voordeel van de klant speelt.

 

Digitaal aanleveren van boekhoudkundige stukken

Het grote voordeel van deze digitaliseringstrend is dat uw boekhouding ook veel meer digitale vormen gaat aannemen. Zo worden boekhoudkundige stukken in verregaande mate digitaal bezorgd. Niet alleen aan- en verkoopfactoren, maar ook een foto van een btw- of benzinebonnetje kan op die manier snel en makkelijk aangeleverd worden. Dat maakt de verwerking nadien minder omslachtig.

 

Transparant overzicht dankzij een handige app

De digitalisering gaat voorts gepaard met een reeks nieuwe toepassingen. Zo heeft Fiduciaire Ten Hove een handige app ontwikkeld waarmee u via uw smartphone toegang krijgt tot uw boekhouding en bijbehorende documenten. Ook heeft u zo een handig overzicht van de kosten die u in rekening bracht. Denk maar aan btw- en benzinebonnetjes. Kortom, het wordt voor u als klant veel makkelijker om de verwerking van uw boekhoudkundige stukken op de voet te volgen.

 

Uw accountant staat u bij als adviseur

Sommigen geloven dat de digitalisering van de accountancysector betekent dat u nauwelijks nog face-to-face contact zal hebben met uw accountant. Niets is minder waar. Natuurlijk heeft hij dankzij deze digitaliseringstrend minder tijd nodig om uw boekhouding te voeren. Maar dat betekent dat er meer tijd vrijkomt om zijn rol op te nemen als adviseur. De voorbije jaren is daar een steeds grotere vraag naar.

Hulp nodig?

Wenst u hulp of bijkomend advies? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag verder.